Antagningsprov masterprogrammet i koreografi

Antagningsprocessen till masterprogrammet i koreografi är uppdelat i två delar, beskrivna nedan. Efter varje steg kommer beslut att fattas om vilka som går vidare till nästa del i processen. Alla får besked, oavsett om man går vidare eller inte. Hela antagningsprocessen genomförs digitalt. Bedömningen av sökande i antagningsproven görs av en antagningsgrupp med kvalifikationer inom koreografi.

Del 1. Bedömning av behörighetskrav – arbetsprover

Hur: Ingen närvaro av den sökande behövs

En utvald del av antagningsgruppen gör en första bedömning av de sökande baserat på de kvalifikationer/dokument/videoklipp av tidigare arbeten som skickats in med ansökan. Antagningsgruppen bedömer nivån på den sökandes koreografiska arbete genom att titta på konstnärlig artikulation, arbetsmetod, kommunikativ kompetens, yrkesskicklighet och tidigare erfarenheter. I den sökandes skrivna text kommer antagningsgruppen bedöma förmågan att: artikulera idéer, uttrycka tankar och synpunkter samt positionera sig i förhållande till ett tilldelat ämne.

Sökande som kvalificerar sig från del 1 kommer att gå vidare till del 2 – urvalsprov. Inbjudan och en förberedande uppgift kommer att skickas ut den 16 februari. 

Del 2 – Urvalsprov – digital workshop och presentation

Hur: Genomförs via Zoom, närvaro krävs
När: Workshopen är planerad för tre aktiva dagar och dagar för förberedelser däremellan: 26 februari, 28 februari och 4 mars. Deltagande behövs endast i 3–4 timmar på varje aktiv dag. Workshopen är en process där de sökande får återkoppling och respons från sina medsökande, delar med sig av erfarenheter till varandra i mindre grupper samt presenterar sitt arbete. Intervjuerna är planerade till den 5 och 6 mars och är 20 minuter långa.

Genom workshop-uppgifterna kommer antagningsgruppen att uppmärksamma den sökandes förmåga att engagera sig i en arbetsprocess, den sökandes förmåga att samarbeta och kommunicera i en gruppsituation (med hänsyn till begränsningarna vid digitala möten) och den sökandes eget arbete när det gäller konstnärlig artikulation och arbetsmetod.

Då urvalsprovet sker online, behöver du försäkra dig om att du har en fungerande internetuppkoppling, en fungerade kamera samt ett utrymme/rum som du känner dig bekväm att arbeta i.

Efter del 2 föreslår antagningsgruppen vilka sökande som ska antas och vilka sökande som ska sättas upp på en reservlista. Du kommer att få besked den 21 mars. Om du söker utbildningen från tredje land och ansöker om stipendium kommer besked att lämnas tidigast i mitten av maj. För mer information om stipendier https://www.uniarts.se/utbildning/vill-studera/avgifter-och-stipendier/

Kriterier för bedömning av sökande

Bedömningen av sökande i urvalsprovet görs av en antagningsgrupp med kvalifikationer inom koreografi. Bedömningen görs enligt en femgradig skala där 1 är det lägsta omdömet och 5 det högsta. Intervjun kommer dock inte att bedömas enligt nedanstående kriterier. 

Kriterierna för de olika bedömningarna är:

  1. Den sökande förmår inte visa den förmåga eller potential som efterfrågas i provet.
  2. Den sökande förmår till viss del visa den förmåga eller potential som efterfrågas i provet.
  3. Den sökande förmår visa den förmåga eller potential som efterfrågas i provet.
  4. Den sökande förmår väl visa den förmåga eller potential som efterfrågas i provet.
  5. Den sökande förmår mycket väl visa den förmåga eller potential som efterfrågas i provet.
Anmäl dig till våra nyhetsbrev
Din mejladress

Telefon växel: 08-49 400 000
Allmän information: info@uniarts.se
Utbildningsfrågor: studieinfo@uniarts.se
Frågor om vår forskarutbildning: phdpositions@uniarts.se