MasterScenex23
Under två år har masterstudenterna i scenkonst utforskat de mest brännande, delikata, eller tankeväckande frågeställningar i sin konstnärliga praktik. Nu sammanfattar de sina utforskningar. Under fyra dagar har du möjlighet att ta del av deras presentationer.
Komplett information på vår engelska webbplats!
Carlos G. Torres – Untitled
En presentation med fyra skådespelare.
Tisdag 2 maj 13.00–14.00
Sophie Säther Mahfouf – Helpful vs non-helpful
En presentation samt filmvisning. Hjälpsamt vs. Stjälpsamt – regi- och skådespeleriprocesser inom scen och film från textinlärning, karaktärsutveckling till framträdandet inför publik.
Tisdag 2 maj 16.00–17.00
Simon Rydén – titta på moln
titta på moln är ett multimediaexperiment som kombinerar aleatorisk musik, generativ videokonst och samtida dans. Föreställningen, (som är del av ett masterarbete) bjuder in publiken till ett långsamt föränderligt landskap av ljud och rörelse.
Onsdag 3 maj 13.00–14.00
Alice Presencer – The Communication of a Familiar Vessel
Denna föreställning är ett svar på den språkligt orienterade världen med motintuitiva resonemang.
Onsdag 3 maj 14.30–15.30
Marta Banal Fernández – Is my scenographic practice sustainable?
En presentation av det konstnärliga forskningsprojektet som har utforskat materialitet och metoder inom scenografi, både i konstnärlig och teknisk praxis ur ett hållbarhetsperspektiv.
Torsdag 4 maj 13.00–14.00
Eszter Mag – ProjectMorpheo
ProjectMorpheo är ett försök att utforska de bräckliga kopplingarna mellan drömmarnas värld och fysiskt existerande material som omger oss i vardagen.
Torsdag 4 maj 14.30–15.30
Ann-Sofie Nurmi – A lecture performance about presence as an actor
Under min masterutbildning har jag försökt fånga upp när vi når närvaro som skådespelare i repetitions- och workshopprocessen.
Torsdag 4 maj 18.00–19.00
Eva von Hofsten – Respons-Ability
En presentation av ett konstnärligt forskningsprojekt som har utforskat performativ kommunikation, kontakt och respons till barn och unga som på grund av sin funktionsvariation har stora utmaningar med tillgång till scenkonst.
Fredag 5 maj 13.00–14.00
Ellen Lindhagen – Work in progress
Hur kan man använda sin kropp som ett verktyg för dramaturgisk analys? Vad innebär det för dramaturgen att vara fysiskt engagerad i den kreativa processen? Projektet utgår från fysiska och fenomenologiska aspekter av dramaturgiskt arbete.
Fredag 5 maj 14.30–15.30
Marie Dahlén – RNDR M3 4S (1) 0F UR AVATAR GRLS*
[rendera mig som en av dina avatar tjejer (pojkar, nonbies eller vad du nu vill definiera dig som)]
En virtuell performance avatar-upplevelse. En förkroppsligad auto-etnografisk fallstudie.
Fredag 5 maj 16.00–17.00
Information
Pris: Kostnadsfritt!
Plats: SKH, Valhallavägen 189, D-huset
Övrigt: OBS! Eszter Mags presentation är redan fullbokad, men till övriga presentationer behövs ingen förbokning. Presentationerna kommer filmas för dokumentation.